(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Nejbáječnější loupáčky od Zorka .
Potřebné ingredience
175 ml mléka špetka soli 70 g rozpuštěného másla 1 žloutek 1 vanilkový cukr citronová kůra 420 g hladké mouky 60 g cukru 1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí 1/2 lžičky koření Sladké pečení (nemusí být) Program těsto.
Postup přípravy
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme rohlíčky, které můžeme naplnit čokoládou nebo Nutelou, džemem a pod, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem, žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem, posypeme nemletým mákem nebo hrubým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové loupáčky ihned přendáme z plechu na mřížku. Já jsem je ted vytáhla z trouby na snídani a jsou vynikající. Doporučuji.
(Zdroj dáma.cz.)
Pak pomašlujeme vejcem, žloutkem smíchaným s mlékem nebo rumem, posypeme nemletým mákem nebo hrubým cukrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové loupáčky ihned přendáme z plechu na mřížku. Já jsem je ted vytáhla z trouby na snídani a jsou vynikající. Doporučuji.
(Zdroj dáma.cz.)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
daskas1
(upraveno)
1. 5. 2013, 7:25
ASTAL
(upraveno)
6. 5. 2013, 15:54
@daskas1
Dáši děkuju
lidare
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:38
ASTAL
(upraveno)
6. 5. 2013, 15:55
@lidare
Liduško díky
Sendy82
(upraveno)
16. 3. 2013, 7:10
Strašně rada zkusím,ale opět a zas mě zaraží špetka soli.....vždyť kynute těsto ze skoro pul kila mouky musí byt se špetkou soli totalně plane
apasionata
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:32
@Sendy82
Daniela S. (Sendy82)-podívejte se prosím sem- http://recepty.centrum.cz/tipy-triky/2009/3/12/clanky/kynute-testo-neni-zadna-veda/ a bude vám vše jasné.
ASTAL
(upraveno)
6. 5. 2013, 15:57
@apasionata
apasionata
(upraveno)
16. 3. 2013, 11:29
@Sendy82
špetka soli se nedává aby těsto bylo slané ale pro vylepšení chuti cukru-zní to paradoxně ale je to tak...proto vám postačí opravdu jen ta špetička soli.
ASTAL
(upraveno)
16. 3. 2013, 9:19
@Sendy82
Skoro ve všech receptech je psaná (špetka soli) . Je to sladké těsto takže zase té soli moc by taky nebylo dobré.Plané to určitě není je to výborné zkuste to uvidíte sama
mukina
(upraveno)
16. 3. 2013, 9:07
@Sendy82
Do sladkého těsta já osobně dávám vždy jen větší špetku soli, na pizu dávám na půl kila necelou malou kávovou lžičku, takže si myslím, že je to naprosto v pořádku....jde přece o sladké loupáčky, tak jsem to pochopila.....
ASTAL
(upraveno)
6. 5. 2013, 16:00
@mukina
Přesně tak jde o sladké loupáčky Kamčo vy jste to pochopila na jedničku.